Genel Forum

Forum Kuralları
Belediye ve Üniversite Personeli bölümünü daha paylaşılabilir bir ortam haline getirmek adına uyulması gereken kurallar:

1- Üyeler, bilinen kısaltmalar haricinde büyük harfle başlayan başlık açmamalıdır. Başlık açarken, vurgu amacıyla birden fazla noktalama işareti veya simge konulmamalıdır. Görüntü kirliliğini önlemek amacıyla, editör bu türden başlıkları silebileceği gibi, düzenleme yoluna da gidebilir. Kategoriye uygun olmayan bir başlığın açılması halinde, bölüm editörleri başlığı ilgili kategoriye taşıyabilir. Bu sebeple başlık açmadan önce uygun kategori seçilerek başlık açılması önerilir

2- Forum alanındaki başlıkların kişiselleştirilmemesi ve paylaşımda bulunan üyelere saygısızlık yapılmaması adına , bölüm editörlerine konu başlıklarının silinmesi hakkında talepte bulunmayınız. Konu başlıklarında yapılan yorumlar içinde aynı durum söz konusudur. Değerlendirmeye alınmayacaktır.

3- Üyeler tarafından kabul görmediği için forumun alt sayfalarına düşen başlıklar "güncel" ifadesi ile güncellenmemelidir. Kendi açtığı başlığı güncelleyerek veya bir mesaj, aynı forum başlığına ya da birden çok forum başlığına tekrarlı olarak gönderilmemelidir

4- Herhangi bir alanda gerçek ve tüzel kişileri, kurum ve kuruluşları, kamu kuruluşlarını ve personelini küçük düşürecek resim, fotoğraf, illüstrasyon, çizim, yazı, alıntı, ses dosyası, video, bağlantı, makale, tablo, mesaj vb içerikler kesinlikle yasaktır. Başka bir site katılımcısını, üçüncü bir şahsı, kurum ve kuruluşları küçültücü veya hakaret edici yazılar yazılamaz. İletilerin yazım ve paylaşım dili Türkçedir. Türkçe haricinde bir dil kullanmak yasaktır.

5- Herhangi bir kullanıcıyı rahatsız, tehdit ya da taciz etmemelisiniz. Üyeleri hedef alan başlık açmamalısınız. Bir başkasının kimlik bilgilerini, telefon numarasını paylaşmamalısınız. Çoklu nick alarak istenmeyen mesajlar göndermek, din, dil, ırk ayrımına yönelik iletiler yazmak, tehdit etmek, küfretmek ve nefret söyleminde bulunmak, alkol ve sigara kullanımına özendirmek, pornografik nitelikli ya da şiddeti teşvik eden, çıplaklık ya da görsel, tahrik edici, küçük düşürücü yazılar içeren herhangi bir içerik ile reklam türünde paylaşımlarda bulunmamalısınız.

6- Sitenin herhangi bir alanında yaşadığınız sorunları başka bir bölüme taşımayınız. Yaşanılan

sorunları ilgili bölüm editörüyle görüşmelisiniz.

Not: Forum yöneticilerini veya editörlerini küçümser davranışlar sergilemek ve editörler ile gereksiz tartışmalara girmek yasaktır. forum bölümünde editörlere dolaylı yoldan sataşmak, üyelik iptalinize neden olabilir. Sorunlarınızı editörlerin veya yöneticilerin özeline mesaj atarak çözebilirsiniz. Editörler her yazılan paylaşımları göremeyebilirler, uygunsuz bir mesajla karşılaştığınızda bölüm editörleriyle iletişime geçiniz.
3